Портпаролката на Белата куќа избркана од ресторан бидејќи работи за Трамп

Портпаролката на Белата куќа, Сара Сандерс, објави дека била избркана од ресторан во Вирџинија, бидејќи работи за претседателот Доналд Трамп.
„Минатата ноќ ми беше кажано од сопственикот на ,, Ред Хен“ во Лексингтон, Вирџинија , да заминам и јас учтиво заминав”, објави Сандерс на Твитер во саботата.
„Нејзините постапки многу повеќе зборуваат за неа отколку за мене”, рече Сандерс. „Секогаш се трудам да ги третирам луѓето, вклучувајќи ги и оние со кои не се согласувам, со почит и ќе продолжам да го правам тоа.”