Починат пациент со ковид симптоми украден од болница во Струмица

Директор на струмичката болница изјави за Канал Вис дека починат хроничен пациент, со симптоми на ковид е украден насилно од болницата од неговото семејство.

Директорот на општа болница Струмица за случајот со украдениот мртовец

Posted by TV Kanal VIS – Strumica on Monday, September 21, 2020

Случајот е пријавен во полиција.

Семејството си го однеле починатиот дома. Директорот вели дека тие немаат начин да го вратат телото назад. Не е земен брис за Ковид 19.

Во Струмица има наплив на заразени од корона вирус.