Почина Бојо Андрески

По кратко ненадејно боледување, и сериозни компликации во последните денови, почина Бојо Андрески, основач и сопственик на првиот приватен Универзитет во Република С. Македонија, Европски Универзитет, објави порталот Вечер.

Бојо Андрески, е роден 1960 година.

Андрески беше лидер на Партија на правдата, сопственик на печатеното издание на весникот Вечер Прес, основач и сопственик на првиот приватен Универзитетски центар за стоматологија, кој го носи неговото име..