Почина глумецот Мустафа Надаревиќ

Во 77 година од животот почина глумецот Мустафа Надаревиќ.

Надаревиќ беше познат ширум просторите на поранешна Југославија.

Овој босанско-херцеговски глумец пленеше со својата глума, а најпознат е по улогата во серијата ,,Луд, збуњен, нормален“, чии духовити реплики сѐ уште се прераскажуваат.

Има одиграно преку 150 театарски улоги.

Почина од карцином на белите дробови.