Почина модната легенда Карл Лагерфилд

На 86 години почина еден од најголемите модни креатири на сите времиња, Карл Лагерфилд.

Германецот почна како креатор на модната марка ,,Шанел“, но подоцна создаде своја препознатлива модна марка и линија.

Беше единствен, впечатлив и со препознатлив стил.