Почина српскиот новинар, публицист и книжевник Раша Попов

Книжевник, публицист, глумец и долгогодишен телевизиски новинар  Раша Попов почина во  Белград на 84. години, објави РТС.

Радивој Раша Попов е роден во Мокрин на 26. јуна 1933. године. Автор е на повеќе книги за деца и возрасни. Напишал сценарија на повеќе од 500  телевизиски емисии, од кои преку 200 детски.

 

 

Раша Попов беше и колумнист во весникот Политика, а е добитник на повеќе награди за публицистика и новинарство.