Почувствуван силен земјотрес во Скопје

Околу 14 часот и 10 минути, во Скопје се почувствува силен земјотрес.

Според првичните информации, епицентарот е во скопската општина Илинден, со јачина од 3,4 степени.

Утрината имаше земјотрес и во Грција, но со јачина од 4,5 степени според Рихтер.