Премиерот Заев на заедничката фотографија со Кралицата Елизабета Втора

Иако формално РС Македонија се уште не е членка на НАТО, премиерот Заев е дел од заедничката фотографија на лидерите на земјите членки со Кралицата Елизабета Втора.

Family photo with Her Majesty the Queen, the Prince of Wales, NATO Secretary General Jens Stoltenberg and NATO Heads of State and/or Government

Нејзиното Височество кралицата Елизабета Втора ги поздрави генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг и лидерите на 29-те земји членки на Алијансата во Лондон на приемот во Бакингамската палата во вторникот вечер (3 декември 2019 година). Настанот е пред состанокот на лидерите на НАТО во средата, каде се очекува сојузниците да донесат одлуки за понатамошно зајакнување и модернизација на Алијансата.