Претседателката на српскиот Парламент, Маја Гојковиќ, навредена од обраќањето на пратеничка кон неа, во солзи го напуши своето место.

Пратеничката од  ДС, Александра Јерков, ја обвини дека врши дискриминација кон лице со инвалидет, пратеничката Љупка Михајловска и не и дава збор.

До инцидентот дојде кога за време на претседавање со седницата, Гојковиќ се правеше дека не ја слуша Михајловска од движењето Доста беше, и не и даде збор.

 

По инцидентот, претседавачот даде пауза.