Прилеп со зголемен број заразени од Ковид 19

Поради зголемениот број на случаи на коронавирус во Прилеп, градоначалникот Илија Јованоски за утре во 11:00 часот закажа седница на Општинскиот кризен штаб.

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, среда, 21 октомври:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 38 нови случаи на коронавирус, а 13 лица оздравеле од заразната болест;
  • Од последици на коронавирусот, починаа две лица на 75 и 78-годишна возраст;
  • Бројот на активни случаи изнесува 237, од кои 201 се наоѓаат на домашно, а 36 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 594 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 973.