После тројниот састанок со лидерите на Турција и Иран, Путин во Сочи разговараше со рсуките спортисти, по што отиде на џудо тренинг. Олимпијци му беа спсринг партнери, но во еден момент дојде до мала незгода. године у џудоу, спаринговао је са Путином, који је из свега изашао са лакшом повредом прста.
Беслан Мудранов, руски олимписки шампион во 2016, му беше спаринг партнер на рускиот претседател, но и покрај неговата очигледна внимателност, Путин се пожали на повреда на прстот, по што го продолжи тренингот.