Ракувањето меѓу Абас и Нетанахју

На погребната церемонија за Шимон Перес што се одржува во Јерусалим, дојде до средба и ракување меѓу актуелните претседател и премиер на Палестина и на Израел, Ахмуд Абас и Бенјамин Нетанјаху.

Оваа средба светските медиуми ја прогласија како историска, а на снимката може да се слушне како Абас го прашува израелскиот премиер- Како е.