Во 4 часот и 8 минити во Скопје и околината беше почувствуван силен земјотрес кој ги разбуди и вознемири жителите на Скопје и околината. Епицентарот на земјотресот е на 15 километри од Скопје, во реонот меѓу Илинден, Кадино и Марино. Јачината е 4 степени, додека земјотресот се почувствувал и во земјите од соседството.

GEOFON Nw Balkan Region May 14 02:08 4.3 10 MAP I Felt It
EMSC Fyr Of Macedonia May 14 02:08 4.0 10 MAP I Fe