Рафаел Надал се ожени со својата долгогодишна партнерка , Марија Франциска Перело, со која е во врска 14 години.

Свадбената церемонија се одржа во замок на Мајорка, а не беше дозволено присуство на некој медиум, туку папараци успеаја да направат делумни фотографии од среќните младоженци, како што е насловната објавена на фан клубот на Надал на социјалните мрежи.

Замокот на Мајорка каде Надал и Марија го кажаа судбоносното ДА

Надал ја запознал 31-годишниот Марија Перело преку неговата сестра. Тие двете биле другарки од детството.

На свадбената церемонија присуствувале 350 гости.