Пратеничката Фросина Ременски од СДСМ, доби уште една правна битка во низата судски процеси за клевета.
По извинувањето на Ивона Талевска и Вечер на насловната страница од весникот, сега и поранешниот Министер за труд и социјала Диме Спасов, ја повлече тужбата за клевета против Ременаки.

,, Кога ќе тргнеш во битка без муниција резултатот е повлекување !
А што се чудам …, тој девојката ја остави и побегна, не па на суд ќе се појави со мене !“-напиша Ременски на нејзиниот ФБ профил.