Светските медиуми јавуваат дека во време кога светската јавност беше преокупирана со големиот пожар во катедралата Нотр Дам во Париз, познатото муслиманско светилиште Ал Акса во Ерусалим било зафатено исто така со пожар.

За среќа, пожарот кој избувнал во еедна од просториите за молитва, бил брзо изгасен и не е направена некој поголема и значителна материјална штета.