Попладнето се случи тешка сообраќајна несреќа во која околу 50 патници се повредени, некои од нив тешко.

Автобус сопственост на Дурмо-Турс падна во бездна и се преврте.

Пожарникари и медицински екипи ги извлекуваа повредените од автобусот, ана местото на несреќата беа и граѓани кои ппомагаа.