Родители го повикаа директорот на гимназијата да не ги злоупотребува нивните деца(видео)

 

Родители на ученици од прилепската гимназија ,,Мирче Ацев“ излегоа на протест и одржаа  прес конференција за да го повикаат директорот Кирил Николоски да престане да ги злоупотребува нивните деца во политички цели. Тие побараа од него веднаш да свика родителски состанок во проширен состав, на кој сакаат да побараат објаснување од него за постапките, но и одговорност: