Розева прошетка за борба против ракот

Во организација на Здружение за борба против ракот ,,Борка” и оваа година се одржа Розева прошетка за подигнување на свеста кај жените за навремена превенција.

Манифестацијата беше подржана и од жените членки на СДСМ.

Розевата прошетка е традиционална манифестација и се одржува од 2009 година.