Две момчиња на 19 и 21 година, загинаа во луна парк во Мексико Сити кога се случи несреќа за време на возењето на ролеркосетрот во кој имаше неколку вагони со десетина луѓе.

Еден од вагоните испадна од шините, а сетоа тоа е регистрирано со мобилен телефон.

Presunto implicado@c0casansbulles

1

По инцидентот, забавниот парк е затворен на неодредено време.