РТС ексклузивно во разурнатиот ирачки град Нимруд

Радио телевизија Србија ексклузивно, меѓу првите медиуми го посети до темел разурнатиот ирачки древен град Нимруд. Припадниците на ИСИЛ, повлекувајќи се пред налетот на ирачката војска користејќи цивили како жив штит, до темел ги разурнаа сите историски споменици во градот.