Русија ја регистрираше првата вакцина против Ковид 19

Рускиот претседател Владимир Путин, објави дека Русија официјално ја регистрираше првата вакцина против корона вирус.

,,Колку што знам, за прв пат во светот е регистрирана официјално вакцина за корона вирус“-рече Путин.

Оваа вакцина ја примила веќе и неговата ќерка. Таа утредента имала температура 38, наредниот ден 37 и потоа било сѐ во ред.

,,Ете, тоа е тоа.Но секој треба доброволно да ја прими оваа вакцина„-рече Путин.