Рускиот амбасадор во Анкара убиен во атентат

Амбасадорот на Русија во Турција Андреј Карлов Генадијевич почина по атентатот што беше извршен врз него на отворањето на изложба во Анкара. Медиумите објавуваат фотографии од атентаторот кој со пиштол се заканува откако го убил амбасадорот. Во нападот се ранети неколку лица.

hqdefault