Само за едно деноноќие во Велес се регистрирани 82 нови случаи на Ковид 19

Корона вирусот во нашата земја, исто како низ светот, се шири незапирливо.

Вчерашниот пресек покажува значително зголемувње на дневните случаи пред сѐ во Велес, дури 82 нови случаи, потоа Прилеп 61, Тетово 58 и редовно најмногу во Скопје со 420 случаи на дневна основа.

-Скопје 420
-Куманово 35
-Дебар 5
-Штип 20
-Прилеп 61
-Тетово 58
-Струга 5
-Велес 82
-Битола 33
-Охрид 23
-Кавадарци 19
-Гостивар 18
-Гевгелија 13
-Струмица 30
-Крива Паланка 4
-Радовиш 7
-Крушево 2
-Кочани 22
-Пробиштип 8
-Демир Хисар 2
-Пехчево 1
-Берово 6
-Валандово 1
-Виница 2
-Делчево 4
-Кратово 4
-Свети Николе 13
-Кичево 20
-Ресен 6
-Неготино 8

Во скопските општини најмногу активни случаи им во Аеродром – 759.
• Чаир – 216
• Гази Баба – 562
• Аеродром – 759
• Карпош – 627
• Центар – 561
• Кисела Вода – 557
• Ѓорче Петров – 369
• Бутел – 205
• Шуто Оризари – 40
• Студеничани – 20
• Сарај – 32
• Арачиново -9
• Илинден – 85
• Сопиште – 37
• Чучер Сандево – 23
• Петровец –28
• Зелениково -14
• Странец – 33
• Нераспределен- 106