СДСМ на 19, ВМРО ДПМНЕ и коалицијата на 13 место на гласачко ливче за локалните избори

Листи со кандидати за градоначалници и за советници имаат поднесено 19 партии и коалиции, а 64 се од групи избирачи. Според извлекувањето СДСМ и коалицијата се на последно,19 место, од кандидатите предложени од партиите. Потоа следуваат независните  или оние на група избирачи.

1.СДПМ

2. Коалицијата Алијанса на Албанците и НДП

3. ДУИ

4. Коалицијата за Битола – ДУИ, БЕСА и Алијанса на Албанците

5. Коалиција Заедно за Гази Баба предводена од БЕСА

6. НДМ Јанко Бачев

7.ВМРО-ДПМНЕ во Теарце и Центар Жупа

8. Народно движење на Турците

9. Алијанса на Албанците

10. ТМОРО

11. Демократската партија на Турците

12. ГРОМ

13. Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ

14. БЕСА

15. ДПА

16. Левица

17. ПДП

18. Сојуз на Роми

19. СДСМ