Свештенството од храмот ,,Свети Никола“ во Крушево објави неколку фотографии од безбедносната камера на кои се гледа едно лице како ја краде касата со парите донирани од верниците.

Лицето купува и пали свеќи, а откако ќе остане сам ја краде касата со пари…
…ја става во торба по што го напуштил храмот

Од храмот ,,Свети Никола“ во Крушево бараат помош од граѓаните да го пријават крадецот доколку го забележат некаде.

АКО.мк