Се истепаа нашинците на Божикна прослава во Дортмунд(видео)

На фб страницата наменета за активности и комуникација меѓу иселениците во Европа:

..постирана е видео од тепачка, наводно случена на Божик на прослава во германскиот град Дортмунд. На видеото се гледа масовна тепачка во која не се поштедени ниту жените и гости како бегаат. Меѓутоа, според коментарите под постот има дилема каде  и кога се случила оваа тепачка. Постирана е пред дваесетина часови и се тврди дека е во Дортмунд.