,,Идниот потенцијал. Две соседни земји, две европски држави што живеат во 21 век“ е пораката од инспиративниот говор на македонскиот министер за надворешни работи, Никола Димитров во неговото обраќање на централниот настан на „Делфи економски форум“ во Грција. Погледнете го целиот говор на Димитров: