Се намалува бројката на активни случаи со Ковид 19 во Аеродром, најмногу во Чаир, Гази Баба, Бутел, Карпош, Сарај …

Скопје и натаму е со најмногу заразени од Ковид 19, но и со најмногу активни случаи.

Според последната статистика во Скопје во моментот има 2.010 активни случаи, а само денеска се регистрирани нови 75.

Активни случаи по општини Скопје изглед вака:
•       Чаир – 422
•       Аеродром – 154
•       Бутел – 162
•       Гази Баба – 177
•       Центар – 141
•       Карпош – 160
•       Сарај – 155
•       Кисела Вода – 114
•       Ѓорче Петров – 110
•       Студеничани – 110
•       Шуто Оризари – 88
•       Арачиново – 51
•       Илинден – 32
•       Петровец – 17
•       Чучер Сандево – 20
•       Сопиште – 13
•       Зелениково-4
•       Странец – 2