Авион кој гасел пожар во Австралија се урнал гасејќи пожар јужно од главниот град Канбера.

Авионот бил канадски, а загинале тројца Американци.

Како што пренесува Ројтерс, авионот тип Херкулес паднал на земјата, експлодирал и се запалил.