Утрината во 6 часот Загреб и околината беа погодени од силен земјотрес со јачина од 5,3 степени . Епицентарот на земјотресот бил на 7 километри од главниот град на Хрватска, јавува Н1.

Според оваа телевизија, вознемирените жители на Загреб јавувале дека тресењето на земјата траело околу 10 секунди.

Телевизија Н1 ги објави првите фотографии од теренот.

potres

Izvor: Stipe Corluka

potres

N

Ugrađeni videozapis
И семафорите престанаа да работат….

АКО.мк