Силен земјотрес од 7,2 степена ја погоди Алјаска. Направени се бројни оштетувања, отворен и распукан е асфалтот, а поранешната гувернерка Сара Пејлин објави дека настрадал и нејзиниот дом.

Нема информации за жртви.