Силјановска:Дали Груевски беше Индијана Џонс кога избега од Македонија?

Претседателскиот кандидат Гордана Силјановска – Давкова прашана како лично гледа на бегството на Никола Груевски од Македонија, вели:

„Лично не можам воопшто ни да кажам како гледам, како на нешто што укажува на неспособноста на правниот и на безбедносниот систем на Македонија или пак можеби на тоа што има способности на Индијана Џонс, или пак заради тоа што некој тоа пропушти да го спречи или му го овозможи“-се прашува Давкова во интервјуто за Радио Слободна Европа..