Синадиновски тврди дека го истепале затоа што сакал да отвори Албанска православна црква(видео)

Бранислав Синадиновски, кој се декларира како македонски православен Албанец, за ТВ 21 изјави дека е уверен дека е истепан затоа што сакал да отвори Македонска православна албанска црква.

,,Не можам никого да обвинам“-изјави Синадиновски за тв21.

Синадинавски смета дека причината за претепувањето е заради неговата намера да отвори Албанска православна црква во Македонија.

Бранко Синадиновски завчера беше претепан во влезот на зградата кадешто живее.