Син на Емир од Арапски Емирати починал дрогиран сред оргии во Лондон

Син на владетелот на областа Шарџа во Обединети Арапски Емирати, вчера починал на возраст од 39 години во Лондон, според непотврдени извештаи на англиските медиуми , за време на ,,оргии зачинети со дрога”.

Сопственикот на бренд за машка облека, Шеик Калид бин Султан Ал Касими, е син на шеикот д-р Султан бин Мухамед Ал Касими, кој го води градот Шарџа во Обединетите Арапски Емирати.

Извори на Дејли Мејл велат дека во апартанот во Најтсбриџ, каде што е откриено неговото тело, биле пронајдени големи количини на дрога од класа А, но полицијата допрва треба да потврди од што починал Калид Касими.

За службените лица се вели дека ги нашле лековите откако биле повикани од лекар, според “Сонцето”.

Неименуван полициски извор за порталот изјавил ,,Очигледно бешедека се работи за забава каде што некои гости земале дрога и имале секс“.

,,Се сомневаме дека Шеик Калид можеби починал ненадејно како резултат на земање дрога. Беше наредена полициската истрага, а на вработените им беше наредено да молчат“-вели истиот извор.

Изворот додава дека Касими уживал во слободите што ги нуди Лондон, но неговата приказна за жал ,,заврши трагично”.

Во сттанбениот блок каде што е пронајдено неговото тело, има десетина куќи од која секоја вреди најмалку 90 милиони фунти.

Фото: Daily Mail