По откривањето на првиот случај на пациент позитивен на корона вирус, Владата излезе со низа информации и препораки за однесување на населението, но и работодавачите.

Министерот за здравство, Венко Филипче, ги повика приватните работодавачи и државните институции да ги испратат на двонеделен одмор вработените кои во блиско минато патувале во Италија.

Проследете го целиот прес што попладнето во Влада го одржаа министерот за здравство, Венко Филипче, премиерот Оливер Спасовски и докторот на Инфективна клиника, Златко Караџовски.

Тука ги имате сите потребни информации.