Aвтенитично облечена и расположена, Атиџе , која е последната жена одгледувач на диви пчели во Европа, ги собра симпатиите на публиката, и на големото платно и со своето присуство во скопското кино „Милениум“ , каде завчера беше премиерата на македонскиот документарен филм ,,Honeyland“, или на македонски ,,Медена земја“.

Дел од екипата на Медена земја на премиерата во Скопје
Атиџе во автентична облека
Атиџе е последниот одгледувач на мед од диви пчели во Македонија
Со билетите присутните купуваа од медот на Атиџе

Режисерот Милчо Манчевски на премиерата на Медена земја во кино Милениум
Режисерот Слободан Унковски на премиерата на документарниот филм со светска награда

Филмот Медена земја на режисерката Тамара Котевска, доби три награди на фестивалот Санденс – за најдобар документарец, специјална награда за општествени промени и награди за снимателите Фејми Даут и Самир Љума.

Екипата на документарниот филм Медена земја