,,Сити Мол” има нов сопственик

 

Balfin Group, најголемата група на инвестиции во Албанија, ја објави продажбата на Скопје Сити Мол на Hystead од Велика Британија за 92 милиони евра.

,,Скопје Сити Мол е во функција од 2012 година се наоѓа во урбаното подрачје на главниот град на Македонија, Скопје.  Скопје Сити Мол е првиот модерен центар во Македонија со концепт пакет кој ги обединува шопингот, забавата и општеството.

Како најголем центар од ваков вид во регионот, Скопје Сити Мол е потребен за да биде обележје на модерно Скопје и првата дестинација на светските брендови како Inditex група Зара, Massimo Dutti, Bershka и многу други во своите 130 продавници. Со повеќе од 7 милиони посетители годишно, Скопје Сити Мол е меѓу најпосетуваните трговски центри и најуспешните во Македонија.

Купувањето на Скопје Сити Мол е последно во низата на трговски центри кои  Hystead ги реализира во регионот на почетокот на оваа година. Тоа е дел од стратегијата на Hystead во создавањето европски фонд во трговски центри”.

 

Ова е официјалното известување од албнскиот инвестициски фонд, кој пред 4 години го отвори најголемиот трговски центар во Македонија.