Жителите на Скопје вчера беа крајно вознемирени од оганот што се гледаше од правец на ,,Макстил“, но и црниот чад и непријатната миризба. Тие алармираа за пожарот, по што противпожарни бригади успееа да го стават под контрола.
За ова извести и актуелниот директор на Студенстски центар-Скопје, Дарио Николовски, кој и самиот бил на терен. Тој напиша дека веднаш е интервенирано и дека ситуацијата  е под контрола: