Скопје повторно меѓу првите 10 градови во светот по загадувањето

Дури 4 главни балкански градови се најдоа на светската ,,топ“ листа на 10 најзагадени градови во светот.

На 2 место е Белгард, Приштина се наоѓа на 6 место, Скопје е на 8 место, а Сараево н 9 место.

Скопјани деновиве почнаа да го чувствуваат зимското загдување, а поплаки стигнуваат и од охриѓани.

Извесно е дека греењето на дрва е главен причинител на енормната загденост.