Снег во Саудиска Арабија

Жителите на повеќе места во Саудиска Арабија утрото биле изненадени од белата покривка што ја забележале наоколу. Снегот што падна е невообичаена појава во оваа земја, каде во овој период од годината температурата се движи и до 20 степен.

Тенката покривка сепак предизвика метеж на улиците, но и радост кај децата.