Снимајќи едрилица ги фатил напаѓачите што ги тепаа српските ватерполисти во Сплит(видео)

Гостин во едно од кафулињата на сплитското шеталиште, воодушевен од убавото време, со својот телефон сакал да овековечи едрилица во морето. Прегледувајќи ја после снимаката, кога веќе му станало јасно дека имало инцидент во кој хулигани ги нападнале српските ватерполисти, сфатил дека го регистрирал моментот кога еден од насилниците го бркал српскиот ватерполист, Алесандро Краљ.