Словенечкиот хуманитарец, Томо Крижнар, се наоѓал 500 метри од пристаништето каде завчера експлодираa два и пол тони амониум нитрат што предизвика разорна експлозија со катастрофални последици.

Тој сними видео непосредно по експлозијата. Н1 го објави неговото видео. Еве како изгледаа некои улици на Бејрут:

Snimljeni 500 metara od mjesta eksplozije u Bejrutu

Posted by N1 Bosna i Hercegovina on Wednesday, August 5, 2020

Во експлозијата загинаа над 100 луѓе, по многу уште се трага, над 4.000 се повредени. Разорени се домовите на над 300.000 луѓе. Уништени се многу згради, продавници, улици, автомобили, автопат…