Собранието го донесе буџетот за 2017 година

Собранието на РМ по кратка постапка го донесе буџетот за наредната година.

Буџетот е донесен со 72 гласа за и 37 против. Против гласаа пратениците од СДСМ и од ДПА.

По ова , извесно е дека денеска ќе се распушти овој парламентарен состав.