Со Ќосето нема шега, ќе ви се повампири

Зборот ,,иконографија” многу често се користи кога сака да се опише користење на одредени симболи, слики, фотографии, знамиња, пораки како дел од политички митинг, кампања или протест. Партиската иконографија на овие простори доби потврда во вистинска смисла на поимот, црковни икони станаа дел од митинг на една политичка партија. Исто така, Ќосето, лик од македонската историја познат по многубројните извршени убиства над ,,предавници,, и ,,непослушници,, кој со ножот во раце од скоро не пречекува секој ден пред комплексот судови, сега доби свои поддржувачи, маички, капи, знамиња, исто како пред него Тодор Александров.

15326588_10154388467518649_4226688253679899710_nprilep9-640x439

 

Надежно и просперитетно , нема што!

 

AKO.MK актуелно-објективно