Со 69 гласа ЗА изгласана ратификацијата на Договорот меѓу Македонија и Грција за името

Пратениците со 69 гласови ЗА изгласаа Предлог законот за ратификација на Договорот меѓу Македонија и Грција да се гласа по скратена постапка. Четириесет пратеници беа против.