Специјалната обвинителка Јанева во УБК со судска наредба

Според информации на Актуелно, Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева се наоѓа во просториите на Управата за безбедност и контраразузнавање.

Според извори на Актуелно, Јанева со тим истражители добила дозвола да направи увид во документите и просториите на Управата. СЈО подолго време бара да им се овозможи влез во УБК заради обезбедување докази за предмети со прислушувањето.

СЈО веќе оформи предмети за уништување на опремата за прислушување и злоупотреба на службена положба за лична имотна корист.

Читајте на ako.mk за истрагата на Јанева и нејзиниот тим во овој оддел од Министерство за внатрешни работи .

Следуваат детали .