Според Цивил ВМРО ДПМНЕ доби повеќе од 100 гласови

ДО 20:18 минути од вкупно избројани гласови на ИМ 2011 во Теарце оние што гласале за ВМРО надминаа 100 гласа. Има едно неважечко ливче до сега.

До 20:10 СДСМ имаше 130, а  ВМРО – 60 гласови.

Од ова станува јасно, неофицијално, дека нема промена на мандатите во ИЕ 6.