Ракометот покрај фудбалот е еден од најполуларните спортови во Германија. Бројките говорат дека натпреварот меѓу Германија  и Кореја го следеле над 6 милиони  или 26,3 % од вкупниот број на гледачи  биле  пред малите екрани  на фрекфенцијата на  ЗДФ  во моментот  кога играше еден од домаќините на Мундијалот.  Германската државна телевизија ЗДФ ја објави оваа бројка  која говори за популарноста на ракометот , ЗДФ ги има ексклузивните ТВ права за Германија од Мундијалот и во моментов е една од најгледаните телевизии. 

Германија денеска се среќава со Бразил на Мундијалот, натпреварот се игра од 18-15 часот.