Секоја година во Скопје за Курбан Бајрам се прави сточен пазар околу Бит Пазар. Се продава и купува без никаква заштита од Ковид 19.

Муслиманските верници се подготвуваат за големиот празник и не се откажуваат ниту од овој обичај.

Прилог на телевизија К5:

Оваа година ресот на ИВЗ нема пораката ја испрати преку телефон, бидејќи е позитивен на Ковид 19 и се наоѓа во домашна изолација.